Міжнародний День волонтера зібрав найкращих!

5 грудня 2011 р. в Черкасах відбувся круглий стіл присвячений темі волонтерського руху задля вирішення проблем охорони навколишнього середовища. Організаторами заходу стала регіональна непідприємницька громадська організація «Центр соціального партнерства», які в рамках круглого столу не лише підводили підсумки реалізованого проекту а й вітали його учасників із Міжнародним Днем волонтера.

Протягом майже 6 місяців працівники та волонтери РНГО «Центр соціального партнерства» реалізовували проект «Волонтерський еко-автобус: Схилами Дніпра» за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні. Метою якого було підвищення рівня екологічної свідомості дітей та молоді та залучення їх до вирішення проблем екології, зокрема забруднення р. Дніпро в Черкаській області.

Підсумок та результати цієї роботи під час круглого столу презентувала Світлана Собова – менеджер проекту. Вона зазначила, що всі заплановані завдання проекту було виконано і навіть у більшій мірі ніж планувалося. Окрім того, що в рамках проекту було проведено заняття з екологічної просвіти для учнів 9 шкіл Черкаської області та прибрано узбережжя р. Дніпро від побутового сміття, одним із головних досягнень проекту стало створення дружної, професійної та мотивованої команди волонтерів із числа студентів навчально-наукового інституту природничих наук Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Директор цього інституту – Тетяна Нінова відзначила важливість участі студентів у громадському житті для їхнього подальшого професійного росту.

x_fee1cdd8Тренери, які готували волонтерів до роботи з дітьми: Наталія Свояк – доцент кафедри екології Черкаського державного технологічного університету та Ольга Галушко – голова Черкаського представництва «Екологічних ініціатив» розповіли про те, що однією із умов досягнення успіху у сфері екологічного виховання є форми та шляхи донесення інформації. Саме тому, для забезпечення успішності проекту, було вибрано методику «рівний-рівному» та використано інтерактивні форми роботи з дітьми: дискусії, ігри, презентації, відео, рольові ігри тощо.

Окрім організаторів та виконавців проекту «Волонтерський еко-автобус: Схилами Дніпра» на заході були присутні представники цільових сіл, де він реалізовувався: с. Боровиця та с. Рацеве (Чигиринський р-н.), с. Свидівок та с. Худяки (Черкаський р-н.). Учні та вчителі, які були найактивнішими учасниками заходів у своїх селах ділилися власними враженнями та спостереженнями стосовно проекту. Як зазначила учениця 11 класу навчально-виховного комплексу с. Боровиця – Людмила Буханиста: «Поява у школі волонтерів проекту була своєрідним поштовхом для нас – вчителів та учнів, до активних і конкретних дій».

1

По завершенні круглого столу всі учасники були нагороджені подяками за допомогу в реалізації проекту та значний внесок у вирішення проблем навколишнього середовища на Черкащині та з нагоди Міжнародного Дня волонтера. А гості із сіл мали змогу відвідати екскурсію до музею рушника Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.



Залишити відповідь