Найдовша ніч найкоротшого кіно у Черкасах

DSC_5353Справжній подарунок до Дня молоді для черкащан підготував Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр та Проект ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» – ІІІ фестиваль короткометражних фільмів «Ніч кіно». Це вже третій рік поспіль справжні кіномани відзначають День молоді під зоряним небом у «компанії» найкращих короткометражних фільмів з усього світу. Про таке кіно говорять: «воно не для всіх, але для кожного».
Цього року «Ніч кіно» проводилася у партнерстві із Львівською організацією WIZ-ART, яка люб’язно надала фільми – найновіші короткометражки зі всіх куточків світу – учасники та переможці фестивалю WIZ-ART 2010 р.
Організаторами заходу також виступають: управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, мерія м. Черкаси, КП «Черкасиоблкіно» та КП «Дирекція парків» м. Черкаси.
Офіційним спонсором фестивалю є політична партія УДАР Віталія Кличка.
Кохання та ненависть, життєві істини та філософські питання; добро і зло; минуле та майбутнє; справедливість та підступність – все це та багато чого іншого було висвітлено під час майже 7 годинного кіно-марафону. 37 фільмів із 16 країн світу в тому числі 2 фільми – вітчизняного виробництва. Загальна програма складалася із 4 блоків, які були розділені 10-хвилинними перервами: найкращі фільми-переможці міжнародних фестивалів; фільми про любов та ненависть; фільми молодих жінок-режисерок та фільми про незвичайні форми любові. Близько 600 осіб молоді, третина з яких витримала цей творчий виклик – і досиділа до закриття – 5 ранку!
DSC_5350«Кінематограф, музика, фотомистецтво дозволяє нам жити у світі без кордонів, мистецтво розвиває наше бачення світу, відкриває наше сприйняття і руйнує бар’єри стереотипів та упереджень.» – говорять представники партнерської організації WIZ-ART. Відгуки кіноманів звичайно ж відрізняються – скільки людей – стільки й думок. Одні підходили із захопленням запитували про фільми та про їх авторів детальніше, інші – чекали коли ж покажуть щось веселе та більш зрозуміле. Але загалом: позитивна атмосфера, кількість глядачів та слова подяки організаторам – дозволяє робити висновок, що цей фестиваль не останній у Черкасах і далі обов’язково буде! І можливо в наступному



Залишити відповідь