Волонтери «еко-автобусу» стартували…

DSCF1781Незважаючи на «божевільну» зайнятість та приємні клопоти у підготуванні до відзначення Дня вчителя, колектив Бобрицького навчально-виробничого комбінату (Канівський район) радо погодився прийняти у своїх стінах команду волонтерів в рамках проекту, який реалізовується РНГО «Центр соціального партнерства» за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні «Волонтерський еко-автобус: Схилами Дніпра». Саме напередодні Дня всіх освітян 28-29 вересня 15 волонтерів прагнули підвищити рівень екологічної свідомості школярів та знайти серед останніх однодумців, які готові долучатися до екологічного руху зі збереження р. Дніпро у чистому вигляді.
В рамках цього візиту волонтери провели заняття з екологічної просвіти для учнів усіх класів школи, а це близько 110 осіб. Увесь час для ефективності роботи волонтери працювали в парах, згідно раніше розроблених із врахуванням вікових особливостей дітей, планів уроків. Єдиним для всіх залишався алгоритм уроку: презентація проекту, теоретичний матеріал про унікальність води, проблеми забруднення водних ресурсів, які існують сьогодні та конкретні варіанти їх вирішення, а саме – ті кроки чи дії, які під силу виконати самим учням. Цікаво було спостерігати за роботою старшокласників, які пробували знаходити шляхи вирішення екологічних проблем виконуючи вправи та завдання, в свою чергу учні середньої ланки зацікавилися експериментами з водою, які їм продемонстрували волонтери. А наймолодші – першокласники, просто зачарували тренерів своїм співом…добрий старенький мультфільм «Капітошка», як виявилося, не втратив своєї популярності до сьогодні, і діти навіть підспівують в унісон із його головним героєм – краплинкою води.
Окрім цього учні школи після уроків мали можливість відвідати спеціально підготовлений кіносеанс і переглянути фільм DSCN6550«Пригоди краплини води». З якого мали нагоду більше дізнатися цікаві факти про фізичні та хімічні властивості води та її унікальні функції та можливості у життєвому процесі на планеті Земля. Так, як більшість волонтерів є теперішніми і колишніми студентами Інституту природничих наук Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, то вони мали нагоду поспілкуватися із потенційними абітурієнтами їхнього ВУЗу і більше розповісти про свій інститут та його спеціальності для учнів старших класів.
Кілька уроків із привітальним словом відвідав представник донорської організації Сергій Решетов, який звертався до дітей із закликом долучатися до процесу збереження природи та бути активними у своїх громадах.
Що до самих волонтерів, то вони всі без виключення були задоволені проробленою роботою і навіть в кінці дня, втомлені але щасливі, лежачи у спальних мішках посеред шкільного спортзалу, продовжували ділитися враженнями та планувати наступну поїздку.



Залишити відповідь