Навчання напередодні 1 вересня

DSCN6473«Незважаючи на довгу перерву після літа – мені сподобалося бути учасником тренінгу і я навіть не помітила як швидко промайнули два дні, а завтра вже в університет…» – слова однієї із учасниць тренінгу Катерини Кикоть. Нелегко було зібрати студентів для навчання, хай навіть, неформального, до початку навчального року, але все ж зібралися саме ті – хто мав бути і саме в той час – коли повинно бути!
30-31 серпня 2011 р. у м. Черкаси проходив тренінг для волонтерів в рамках проекту «Волонтерський еко-автобус «Схилами Дніпра», метою якого є екологічне виховання школярів та жителів сільських громад 8 сіл Черкаської області. Проект «Волонтерський еко-автобус «Схилами Дніпра» реалізовується РНГО «Центр соціального партнерства» за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.
Основним завданням тренінгу було навчити волонтерів, якими були студенти Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького спеціальностей «Екологія» та «Біологія» методиці проведення інтерактивних занять з екологічного виховання для школярів різного віку. Під час тренінгу волонтери ознайомилися із тренінговою формою роботи; навчилися планувати інтерактивне заняття на тему збереження води (зокрема р. Дніпро); дізналися нову інформацію про особливості та значення води в житті людини, про джерела та шляхи забруднення водних ресурсів, про способи збереження річки Дніпро у чистому стані. Окрім цього, програвали всі можливі ігри, вправи, які зможуть використовувати у майбутній роботі із дітьми в рамках проекту. Також досить велику увагу під час роботи було приділено командотворенню, адже волонтери у такому складі працюватимуть наступні два місяці, а отже вони мають бути не просто групою однодумців, а командою професіоналів. Незважаючи на спеку, яка ці 2 дні була за вікнами, у тренінговій залі панувала жвава атмосфера, повна свіжих ідей та яскравих вражень.
DSCN6419Планується, що всі учасники тренінгу будуть працювати в рамках проекту наступні два місяці як волонтери. Така зайнятість студентів сприятиме не лише їхньому професійному росту, адже вони зможуть перевірити всі свої знання на практиці, але й своїм прикладом навчати та надихати інших небайдужих до збереження навколишнього середовища та до волонтерського руху загалом.
РНГО «Центр соціального партнерства» висловлює подяку Черкаському обласному молодіжному ресурсному центру – за надання місця проведення тренінгу, тренерам: Наталії Свояк (доцент кафедри екології Черкаського державного технологічного університету, к. біологічних наук) та Ользі Галушко (голова Черкаської обласної організації Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи») – за високий професіоналізм та креативний підхід до викладу складної інформації; та всім волонтерам, які долучилися до такої благородної справи.



Залишити відповідь