Тест пройдено – волонтери готові!

DSC_12635 грудня – в Міжнародний День волонтерів, коли по всій Україні сотні людей приєднувалися до суспільно-корисних проектів у рамках «Волонтерських вихідних», волонтери Черкащини теж не байдикували. Вони зібралися на молодіжному форумі «Включись! Стань волонтером!», який проходив у приміщенні Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру. Організатори, якими окрім молодіжного центру стали проект ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» та РНГО «Центр соціального партнерства», поставили на меті відзначення вагомих досягнень молоді у різних сферах суспільного життя області, заохочення її до активної участі у громадському житті та популяризації волонтерської діяльності.
Під час 5-годинного форуму 18 волонтерів Черкаської області, які були визнані найкращими через свої досягнення за результатами обласного конкурсу «Волонтер року», мали нагоду не лише поділитися власним досвідом але й дізнатися багато нового. А саме: про те як стати волонтером під час проведення футбольного чемпіонату «Євро 2012» – про що їм розповів представник Всеукраїнського центру волонтерів Євро 2012 Микола Воробйов; власний волонтерський досвід та специфіку цього руху в США – презентувала волонтерка Корпусу Миру в Україні – Ванесса Марі Рой; про корисні сайти де волонтери можуть шукати інформацію стосовно грантів, конкурсів та інших можливостей – інформувала національний волонтер ВООН Світлана Собова.
Окрім цього учасники розробили цілу низку ідей для майбутніх волонтерських проектів на 2011 рік, серед яких: створення молодіжного телепроекту з профілактики ВІЛ/СНІД; організація свята для дітей з особливими потребами «Миколайчик»; розробка екологічних мультфільмів для дошкільнят; створення молодіжних клубів за інтересами та проведення квестів з пропаганди здорового способу життя.
DSC_1155Не обійшлося свято і без розваг, якою став для учасників міні-квест – гра випробування на наявність вмінь та якостей притаманних справжнім волонтерам. Під час квесту, який тривав всього 40 хвилин, учасники встигли зробити кілька добрих справ: допомогли розгортати сніг біля магазину, допомогли незнайомій людині в магазині штовхати важкий візок із продуктами, розвеселили найсумніших людей у Черкасах та розповісли про волонтерство перехожим на вулиці.
Справжню фотосесію подарував волонтером фотограф Олександр Якимович (фото-клуб «Дзеркало»), тож, усміхнені обличчя найкращих волонтерів Черкаської області 2010 року, скоро будуть красуватися на дошці пошани у молодіжному центрі.
За свої досягнення волонтери отримали символічні подарунки: фірмові футболки та значки із написом «Включись! Стань волонтером!», дипломи та подяки за активну громадянську позицію та непоборний волонтерський рух.
«Корисно зустрітися з однодумцями, бо одна голова добре – а дві краще!» – сказала наприкінці зустрічі Анна – одна із учасниць форуму!



Залишити відповідь