РЯДИ ВОЛОНТЕРІВ У ЧЕРКАСАХ ПОПОВНИЛИСЯ

IMG_007330 учнів із 28 та 32 шкіл м. Черкаси протягом тижня канікул замість того,

щоб відпочивати від шкільних стін, ходили до рідної Альма-Матер, навчатися … навчатися волонтерству. «Волонтерський клуб» – так називається табір, який стартував 25 березня у Черкаській школі №28.

Протягом 5 днів учасники табору навчалися  лідерству, особливостям волонтерського руху, практикувалися у розробці  соціальних проектів та опановували майстерність пошуку ресурсів для їх реалізації. Незважаючи на різні спокуси, які манять всіх підлітків у період канікул: можливість погуляти на вулиці, «посидіти ВКонтакті» та просто побайдикувати з друзями, 30 учнів з власної волі приходили в школу. І якщо першого дня, не всі учасники були впевнені чи правильний вибір вони зробили, прийшовши на табір, то третього дня – у правильності вибору не було жодного сумніву. Адже тут вони спробували на власному досвіді нову  нетрадиційну форму навчання – тренінг, коли  можна навчатися граючись. Не зайвими виявилися і нові знання,  нові друзі, веселі ігри та нові вміння. Результатом плідної, веселої та командної праці стало заснування волонтерського клубу на базі 28 школи м. Черкаси та створення перших 5 соціальних проектів, які будуть реалізовуватися у найближчі 2 місяці волонтерами цього клубу. Теми проектів відображають власне інтереси сучасної молоді, а саме: небайдужість до навколишнього середовища (проект «Зроби свій відпочинок безпечним та приємним» – прибирання пляжу), чуйність до старшого покоління (проект «Не будь байдужим!» – проведення благодійного концерту для престарілих), готовність бути залученим до благоустрою своєї громади (проект «Спорт – це життя» – облаштування спортивного майданчику на території школи), турбота про тварин (проект «Форум власників собак» – створення Інтернет ресурсу) та популяризація волонтерського руху (проект «PR волонтерського руху» – про те, як залучити якомога більше школярів до заняття волонтерством).IMG_0192

Директор 28 школи – Скорик Тетяна Андріївна, після презентації учнівських проектів повідомила, що готова підтримувати всі їхні починання і навіть виділить спеціальний кабінет для засідань волонтерського клубу. Тренери табору: Кордюк Аліна – заступник директора Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру та Собова Світлана – керівник волонтерської агенції РНГО «Центр соціального партнерства» переконані, що справа, яку розпочали у 28 школі – буде успішною і сприятиме популяризації волонтерства у м. Черкаси.

Ідея проекту створення волонтерського клубу та підготовки майбутніх його учасників у форматі табору  була запропонована волонтеркою Корпусу Миру США в Україні – Рейчал Очіогроссу, у співпраці із вчителем англійської мови школи №28 Трясун Юлією Антонівною. На реалізацію ідеї  було отримано грантову допомогу від Корпусу Миру США в Україні. В рамках якого було проведено 5-денний табір для учнів та закуплено  фото і відео техніку для волонтерського клубу.



Залишити відповідь