Інтенрнет – реальніше ніж ти думаєш!

DSCN571725 грудня 2010 року 20 учнів та студентів – представників 7 навчальних закладів м. Золотоноші пройшли навчальний тренінг для тренерів у рамках соціального проекту Майкрософт «Онляндія – безпека дітей в Інтернет». Так як тренінг проходив на базі міської дитячої бібліотеки, то працівники цього закладу також мали змогу стати випадковими його учасниками і дізнатися для себе багато нового у сфері використання мережі Інтернет у повсякденному житті, а також про те як захистити дітей від негативних його впливів.
Про те, що тема безпеки в Інтернет є досить актуальною в дитячому та молодіжному середовищі, можна зрозуміти із зацікавленості учасників тренінгу, про їхній досить високий рівень знань стосовно небезпечних впливів та явищ в мережі Інтернет. Антон – учасник тренінгу, який був єдиним представником чоловічої статі, по завершенню заходу зізнався чесно, що прийшов на тренінг по проханню завуча школи, і навіть не мав повного розуміння, що від нього вимагається. Але під час тренінгу інтерактивна робота, виконання практичних завдань у групах, знайомство із статистикою та перегляд цікавих відео-роликів стосовно проблематики, настільки зацікавила його, що він готовий проводити тренінги для своїх однокласників та інших учнів школи.
По завершенні тренінгу всі учасники отримали сертифікати, які дозволяють їм проводити інформаційно-навчальні заняття на тему «Безпека дітей в Інтернет». Організатори тренінгу, якими стали: МГО «Центр розвитку молоді», відділ у справах сім’ї та молоді м. Золотоноша, Золотоніська бібліотека для дітей та національний волонтер проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні», передбачають, що підготовлені тренери з числа учнівської та студентської молоді у найближчому майбутньому проведуть щонайменше по 2 заняття (тренінги) для учнів своїх шкіл за принципом «рівний-рівному».
Більше інформації про проект «Онляндія – безпека дітей в Інтернет» можна знайти на сайті: www.onlandia.org.ua



Залишити відповідь